Gaatjes in de oorlellen

Wetgeving: Voor het prikken van gaatjes in de oorlellen geld geen minimum leeftijd. Tot 16 jaar moet er wel een ouder of voogd mee. We kunnen om een legitimatie vragen.Zetten: Eerst desinfecteer ik de oorlel en dan teken ik de gaatjes af op de oorlel met een schone speciale stift. Als de plaats bepaald is wordt de oorbel met een speciaal apparaatje in het oor geprikt (niet geschoten). De oorbel is steriel verpakt in een cassette. Deze wordt in het apparaatje geplaatst en de oorbel zit meteen in het oor als deze geprikt is.Materiaal: Titanium oorbel met balletje of steentje. (Tegen meerprijs zijn op bestelling ook gouden oorbellen mogelijk).Genezing: 6 tot 8 weken.
Verzorging: 2x per dag maak je de gaatjes met de oorbel erin schoon met een zeezout oplossing (de oorbel niet uit het oor halen). Het zeezout krijg je mee. Je kookt water. Je giet ongeveer 200 ml gekookt water in een kop of schaaltje. Hierin los je een kwart theelepeltje zout in op.  Je laat het afkoelen en doopt een watje of wattenstaafje in de zoutoplossing en hiermee maak je het gaatje schoon. Als er wat hardnekkige korstjes zitten kan je een watje er wat langer op houden tot het korstje losweekt.Prijs:  1 gaatje incl. titanium sieraad:  25,–2 gaatjes incl. titanium sierraden: 35,–Afspraak: Je hoeft geen afspraak te maken voor het prikken van gaatjes in je oren. Het mag wel. Als je bijvoorbeeld wat angstig bent voor het prikken kunnen we een afspraak maken aan het eind van de dag zodat het rustig is in de shop en we alle tijd kunnen nemen. Voor jonge kinderen is het ook beter om een afspraak te maken en een rustig moment af te spreken. Dit kan in Egmond aan Zee en Alkmaar.
 

Piercings in het kraakbeen van het oor

Wat is een kraakbeen piercing in het oor: een piercing die in het kraakbeen van het oor geplaatst wordt.

Wetgeving: Onder de 12 jaar mag niemand een piercing door het kraakbeen, dit is verboden. Als je een piercing door het kraakbeen wil als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent, heb je toestemming nodig van één van je ouders/verzorgers, ook moet hij/zij aanwezig zijn tijdens het zetten van de piercing.

Zetten: Eerst desinfecteer ik de plaats waar de piercing komt en dan teken ik het gaatje af op de plaats waar je de piercing wil hebben met een schone speciale stift. Als de plaats bepaald is wordt het gaatje geprikt met een naald met een kunststof hoesje erom heen. De naald haal ik er dan meteen uit en het hoesje blijft even zitten.  Het piercingsieraad past op het buisje en zo kan het buisje eruit geschoven worden en de piercing netjes op zijn plek gebracht worden.

Materiaal: Titanium sierraad. Deze is er in diverse kleuren o.a. goud en zilver. Met een balletje of een steentje. Voor een daith piercing gebruik ik een circulair barbell en voor de overige piercings een labrett.

Genezing: 6 tot 9 maanden.

Verzorging: 2x per dag maak je het gaatje met de piercing erin schoon met een zeezout oplossing (de piercing niet eruit halen). Het zeezout krijg je mee. Je kookt water. Je giet ongeveer 200 ml gekookt water in een kop of schaaltje. Hierin los je een kwart theelepeltje zout in op.  Je laat het afkoelen en doopt een watje of wattenstaafje in de zoutoplossing en hiermee maak je het gaatje  aan de voorkant en achtkant schoon. Als er wat hardnekkige korstjes zitten kan je een watje er wat langer op houden tot het korstje losweekt.

Prijs: per piercing inclusief het titanium sieraad  € 40,–

Afspraak: Je hoeft geen afspraak te maken voor het zetten van piercing door het kraakbeen van het oor. Het mag wel. Als je bijvoorbeeld wat angstig bent voor het prikken kunnen we een afspraak maken aan het eind van de dag zodat het rustig is in de shop en we alle tijd kunnen nemen. Dit kan in Egmond aan Zee en Alkmaar.

Neuspiercing

Het gaat hier om piercings in de neusvleugel

Septumpiercing

Het gaat hier om een piercing in het tussenschot van de neus

Wenkbrauwpiercing

Het gaat hier om een verticale piercing aan het uiteinde van de wenkbrauw

Lippiercing

Het gaat hier om piercings rondom de mond

piercing in de mond

Het gaat hier om piercings in de mond

Smiley

Tongpiercing

Tepelpiercings

Het gaat hier om piercings door de tepels.

navelpiercing

Het gaat hier om piercings rondom de navel.

Dermalpiercing

Het gaat hier om piercings onder de huid.